Carles Puigdemont oferirà aquest migdia una roda de premsa a Brussel·les, juntament amb els quatre consellers cessats que l’acompanyen, després que el Tribunal Suprem espanyol acordés retirar les Ordres Europees de Detenció i Lliurament (OEDE) dictades contra ells.

Carles Puigdemont es troba a Brussel·les

La compareixença de Puigdemont, que acudirà acompanyat de Lluís Puig, Toni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, tindrà lloc en un hotel de Brussel·les a les 13:00 hores (hora local).

Segons l’advocat belga que assumeix la seva defensa, Paul Bekaert, Puigdemont no sortirà de Bèlgica tot i la retirada de les euroordres.

Per la seva banda, la Fiscalia belga, que ja va confirmar haver rebut la interlocutòria del jutge Pablo Llarena, va anunciar que demanarà al tribunal de primera instància competent que retiri les euroordres espanyoles en una data encara per determinar.

El Ministeri Públic de Brussel·les va informar que el jutge haurà de desestimar el cas i retirar les mesures cautelars a què estaven subjectes a Bèlgica.

El jutge Pablo Llarena considera que s’han de retirar les ordres europees que va emetre contra ells l’Audiència Nacional, perquè ara tot el cas el porta ell i es requereix una única actuació ja que en cas contrari “podria trencar-se la continència de la causa i conduir el procés a respostes contradictòries i divergents per als diferents partícips”.

 

Leave a Reply