Ja era hora. L’Ajuntament de Tarragona pretén dignificar els carrers de la ciutat i fer honor al fet que Tarragona sigui ciutat patrimoni de la humanitat.

La regidora de Comerç, Elvira Ferrando, està disposada, amb la implicació de les entitats que conformen la Taula del Comerç, a aconseguir que els propietaris dels locals buits i bruts es responsabilitzin de la seva neteja, per erradicar així la imatge de deixadesa, brutícia i inseguretat que s’està transmetent cada dia. Hem de felicitar la regidora per la seva valentia i determinació a enfrontar-se a uns lobbies que només pensen en la «pela».

No serà fàcil, però l’Ajuntament està obligat a evitar que l’incivisme, les pintades als locals tancats, els grafits en espais urbans i les cagades de gossos siguin els protagonistes de la ciutat. Cal mà dura i exemplaritat. Estic segur que Elvira Ferrando és capaç d’assolir l’objectiu que es proposa. És persistent. El problema és que entrem en precampanya electoral i això a l’equip de govern el pot limitar i, fins i tot, fer recular.

Tothom sap que l’alcalde Ballesteros fuig dels problemes i de les esbroncades, però si no es posa fre a aquesta deixadesa, Tarragona no sortirà de la depressió. I els polítics tenen el deure i l’obligació de despertar l’orgull de ser tarragoní i de viure a Tarragona. La iniciativa de Ferrando és lloable, tot i que cal valentia i persuassió per posar-la en marxa.

Crec que  ningú perd de vista que falten 90 dies per a la celebració dels Jocs Mediterranis i la imatge que donarem de la ciutat és dubtosa. Només cal passejar per alguns carrers que uneixen la Rambla Nova i la part baixa de la ciutat per adonar-nos que fa temps que alguns governants no gasten les soles de les sabates tombant per la ciutat. Alguns indrets del centre fan respecte i desaconsellen qualsevol passejada nocturna.

Els propietaris dels locals tancats no poden pensar només a fer diners. Són responsables de la seva conservació. Tenir un local buit no pot ser sinònim de tenir-lo brut i descuidat. Contra els propietaris dels locals abandonats cal actuar sense pietat. Ara més que mai cal fer política amb majúscules i estimar la ciutat (que està en decadència). L’excusa de falta de pressupost és absurda.

La imaginació i la col·laboració ciutadana solen funcionar en ciutats on els polítics pensen més en la seva gent que en la seva butxaca o en perpetuar-se en la cadira del poder. Tarragona es mereix una altra manera de fer política.

Ricard CHECA
Periodista

 

Categories: OPINIO

Leave a Reply