Un model de gestió a una radio Municipal s’ha de basar en la llibertat periodística però també en la coherència, el respecte i la pluralitat, intentant fer arribar un   missatge objectiu, tenint en compte la diversitat i  les dificultats que existeixen avui dia a la nostra Comunitat Autònoma, com és Catalunya .

Que és el que volem per als nostres oients i per la ciutadania en general? Doncs volem emissores de ràdio municipals que siguin per tothom, bilingües i neutrals.

Una de les dificultats en l’àmbit comunicatiu vers a les ràdios municipals, és que gairebé sempre depenen d’una regidoria o simplement directament d’un Alcalde. Això implica la desconfiança sobre el missatge i el control d´aquests, per tant seria més transparent i coherent, la privatització o contractació externa del servei. D’ aquesta manera també aconseguim que els professional siguin lliures de comunicar dintre d’un espai absolutament neutre i plural, sense condicionaments polítics del govern de torn.

Apostar per emissores bilingües, amb dues llengües vehiculant. Apostant per una programació tant en català, com en castellà, i amb la possibilitat d’incloure espais d’àmbit nacional i internacional.

La ràdio municipal, ha de tenir la capacitat de difondre totes les inquietuds, tant polítiques, com també socials. Una aposta molt forta per la vessant municipalista és que el ciutadà estigui informat de l’actualitat i esdeveniments que succeeixen en el dia a dia del municipi; esportives, culturals, successos, agricultura, turisme, acció social, formació, infraestructures, etc.

Un ventall d’informació que el ciutadà entengui els fets i les diverses postures però que únicament sigui ell qui construeixi les seves opinions. Aconseguir que escolti la ràdio a casa seva, a la seva feina, en l’àmbit social i d’esbarjo. És així com farem una ràdio de tots i per a tots.

Toni CRUZ
Portaveu de Cs a l’Ajuntament de Torredembarra

 

Categories: OPINIO

Leave a Reply