El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès avui a tràmit la querella per l’1-O de VOX contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els seus consellers i els membres sobiranistes de la Taula del Parlament, però exclou per ara els delictes de sedició i rebel·lió.

La sala civil i penal de l’alt tribunal ha acordat acumular la querella de VOX en les dues causes que ja estan obertes al TSJC pel procés sobiranista, una contra el Govern i una altra contra els membres de Junts pel Sí a la Mesa, tot i que les limita per ara als delictes de desobediència i prevaricació i, en el cas de Puigdemont i els seus consellers, també de malversació.

En la seva querella, VOX acusava el president Puigdemont, als consellers del Govern, a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als altres membres sobiranistes de la Mesa, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramon Barrufet, també dels delictes de conspiració per la rebel·lió, sedició i usurpació d’atribucions.

No obstant això, l’alt tribunal català limita per ara la seva investigació als membres del govern català als delictes de desobediència continuada a resolucions judicials, prevaricació continuada i malversació de cabals públics, “sense perjudici de la comissió d’altres delictes directament o indirectament relacionats amb els anteriors “.

Respecte dels membres de JxS a la Mesa del Parlament, el TSJC manté la investigació pels delictes continuats de desobediència i prevaricació.

Puigdemont abraça a l’expresident Mas

La Fiscalia es va posicionar a favor de l’admissió a tràmit de la querella de VOX i que s’unís als dos procediments ja oberts, segons detalla el TSJC en el seu escrit.

El TSJC també ha acordat que sigui la magistrada que instrueix la causa oberta al govern català per l’1-O, Mercedes Armes, qui decideixi sobre la mesura cautelaríssima sol·licitada per VOX per a ordenar la detenció del president català, Carles Puigdemont, i de la resta de membres del Govern.

Així mateix, la sala de civil i penal ha rebutjat “de pla” la petició de VOX d’ampliar la investigació als membres de la Sindicatura Electoral que havia de supervisar el referèndum de l’1-O, suspès pel Tribunal Constitucional, ja que no aprecia de moment “connexitat alguna” entre els seus integrants i els fets atribuïts als querellats.

 

Leave a Reply