Ja fa dies que sabem que no tot el que ‘circula’ per les xarxes socials és verídic i conseqüentment no ha de ser contrastat o posat en quarantena.

En els darrers mesos, a causa, sobretot, del procés independentista, s’ha llegit i observat moltes coses que no corresponen mínimament a la veritat. Els fake news – notícies falses o informacions manipulades – estan a l’ordre del dia.

Aquesta ‘realitat’ s’ha convertit en un autèntic malson per a moltes persones, sobretot aquelles que tenen alguna notorietat social. Fa dies que el cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona i gerent de l’empresa municipal de Mitjans de Comunicació, el socialista Josep Maria Bonet, està sent objecte d’una campanya de desprestigi a les xarxes socials. Algú ha creat un compte en Telegram amb el seu nom i ha il·lustrat el perfil amb una estelada, un fet que no ha deixat de cridar l’atenció als usuaris d’aquesta xarxa social.

En contacte amb el nostre digital, Josep Maria Bonet – que no pretén perdre temps amb aquestes guerres que no porten enlloc, ha assegurat que el compte de Telegram no és seu. O sigui, que han usurpat la seva identitat. Aquesta situació ha provocat que el cap de gabinet de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros hagi rebut forces crítiques, insults i amenaces anònimes a través d’Internet.

Bonet assegura que no té res a veure amb el perfil il·lustrat amb la bandera independentista i que es podria tractar d’algú que només pretén alimentar una situació que provoca força desgast personal.

No és la primera vegada que algunes personalitats denuncien haver estat víctimes d’usurpació d’identitat a través de les xarxes socials. Cal recordar que aquest fet és un delicte penat amb presó.

És important no oblidar que a la veritat de les xarxes, a vegades, només serveixen per enfangar i fer mal. Serà el cas?

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply