Les coses no van bé a l’Hospital Joan XXIII. I la problemàtica és força preocupant. Qui ho diu són els dirigents de la CGT al centre hospitalari.

Els sindicalistes durant la roda de premsa

En una roda de premsa, Agustí Aragonés, Carme Sánchez i Ferran Mansergas han relatat el caos que està instal·lat a l’hospital de referència de Tarragona. Diuen que durant les festes nadalenques s’han viscut casos de col·lapse per irresponsabilitat i improvisació dels gestors de l’hospital. Exigeixen reforç dels torns a urgències i més personal per poder així pal·liar la saturació que es produeix arran de l’increment dels casos de grip.

L’1 de gener va ser un dels dies més crítics, però les llargues esperes i pacients en lliteres als passadissos han estat la tònica dels darrers dies. La CGT ha denunciat improvisació i que s’hagin obert llits sense disposar de suficients recursos personals ni materials.

A més, han criticat que la planificació s’ha vist molt afectada per un nou programa informàtic de gestió dels torns del personal que consideren del tot inoperatiu. Davant d’aquest escenari, el sindicat ha engegat una recollida de signatures entre la plantilla que ja supera el centenar d’adhesions.

La CGT ha advertit que la sobrecàrrega de treball ocasiona episodis d’angoixa i ansietat entre els professionals. De moment, estan recollint signatures per pressionar la direcció a efectuar els canvis i les millores necessàries.

VIDEO – Les reclamacions dels treballadors de l’Hospital Joan XXIII

 

Categories: ESQUERRA 2

Leave a Reply