La formació antisistema està obcecada en “trencar amb la dinàmica d’opacitat i de gestió caciquil i per als “amiguets” que impera a l’Ajuntament de Tarragona i a la majoria dels seus organismes autònoms”. 

Després que el nostre digital hagi publicat que diferents treballadors de l’empresa municipal d’Aparcaments de Tarragona han estat citats a declarar pel cas de la contractació del curs de coaching, la CUP ha assumit que al febrer va enviar un escrit a la Fiscalia amb alguns dubtes. La portaveu cupaire a l’Ajuntament de Tarragona  entén que en la contractació de l’empresa Isora Solutions podria haver-se comès delictes: prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències o blanqueig de capitals. Laia Estrada, en una trobada d’urgència amb els periodistes, s’ha mostrat esperançada que aquesta investigació serveixi per assolir “un punt d’inflexió cap a una gestió transparent i amb la màxima pulcritud tant del mateix Ajuntament com de les empreses municipals”. Ha criticat el fet que el govern municipal actuï, des de fa molt de temps, com si l’ajuntament fos el seu ‘cortijo’.

La portaveu cupaire Laia Estrada ha explicat que van portar l’escrit a la fiscalia el passat 7 de febrer, després “de comprovar que les explicacions i respostes obtingudes via Consell d’Administració no feien mes q incrementar dubtes i sospites sobre les possibles irregularitats i presumptes delictes que es podien haver comès al voltant de la contractació de servei”. Estrada ha afirmat que “el pitjor no és que en cap moment no se’ns havia informat sobre la despesa de 47.000€ en un curs de coaching, sinó que un cop queda palès la incapacitat de l’actual gerent i l’antiga presidenta d’esclarir aquests dubtes, l’actual President tampoc no mostra el menor interès en resoldre-ho”.

La CUP ha aclarit que el motiu de no haver fet públic l’escrit a la fiscalia no va ser altre que el de “vetllar per no entorpir la investigació de la policia judicial”, assegurant que “si no s’hagués fet pública la informació de digital La República Checa, nosaltres tampoc no ho hauríem fet fins que no haguessin acabat les diligències prèvies”. Expliquen, que el contingut de l’escrit presentat és el mateix que ja van fer públic el passat novembre en una roda de premsa en la qual van criticar l’opacitat de les empreses municipals.

De moment, Fiscalia no ha citat a declarar el gerent de l’AMT ni l’aleshores presidenta del Consell d’Administració, la regidora Bego Floria. El Ministeri Fiscal pretén conèixer la versió dels treballadors que van participar en la sessió formativa i després avaluarà l’existència o no de delictes. No es descarta la possibilitat de tornar a veure la regidora Bego Floria passar pels jutjats, tal com ja va passar en el cas Inipro.

VIDEO


 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

2 comentaris so far.

  1. […] batlle s’hi ha referit després que la formació anticapitalista hagi portat a la fiscalia la contractació d’un curs de ‘coaching’ amb un import de 47.000 euros per part de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona […]

  2. […] posen a la disposició dels representants polítics municipals per dissipar qualsevol dubte sobre la polèmica relacionada amb el curs de ‘coaching’ que l’AMT va contractar per un valor de 47 mil euros i que es va pagar amb diners públics. De fet, neguen que […]

Leave a Reply